Is Stella een vallende ster? | BLOG Ron Haker

Het gaat allesbehalve goed bij Stella. Zelfs het personeelsfeest is afgeblazen. Ron laat zijn licht schijnen op de gang van zaken bij de Nunspeter fietsfabrikant.
GEEF ARTIKEL CADEAUIs Stella een vallende ster? | BLOG Ron Haker

“Stella begon in 2011 in Nunspeet met het verleiden van nieuwe klanten. Drie jaar later startten de broers De Kievid in dezelfde plaats Forza e-bikes en weer twee jaar later beleefde het, door de heer Dolsma in 1915 opgerichte, merk Amslod haar wedergeboorte. Stella, Forza en Amslod volgen een bijna identieke strategie: veel en vaak paginagroot adverteren, vooral uitdragen dat echte fietsenwinkels onnodig duur zijn, dat bij hen de keuze reuze is en dat nazorg en reparaties heel goed in een eigen servicecenter of bij de mensen thuis kan worden uitgevoerd. De ‘fietsenmaker op de hoek’ is overbodig.

1.300 euro korting op een nieuwe fiets!

Stella en Amslod volgen elkaars aanbiedingen en acties op de voet. In december bieden ze allebei bij aankoop van een nieuwe fiets 1.300 euro korting! Forza is daar voorzichtiger mee. Bij Forza worden prijzen en aanbiedingen zo goed als mogelijk verborgen gehouden. Overigens blinken alle drie de merken uit in het zo ondoorzichtig mogelijk houden van prijzen.

Lees ook de blogs van Ron Haker, Helco Timmerman, Peter van der Veer, Jeroen Rietvelt, Reina van der Linde en Harrie Hoitink

Van de drie bedrijven maakte Stella, zeker na flinke financiële injecties door diverse investeerders, een enorme groei door. Stella heeft ongeveer 550 mensen in dienst die gezamenlijk een omzet van 100 miljoen euro realiseren. De laatste tijd heeft Stella – zo hoor ik uit verschillende hoeken in de markt – de wind niet in de zeilen. Resultaten vallen tegen, voorraden zijn te groot, managers vertrekken, de relatie tussen de beide grote bazen is flink bekoeld. Dat er bij Stella serieus wat aan de hand is, bewijst verder het feit dat het personeelsfeest van 16 december tot grote spijt van het MT is geannuleerd. Om het tij bij de Nunspeetse fabrikant te keren, is bedrijvenredder Ulrich Notschaele tot de directie toegetreden. In mijn perceptie hebben de aandeelhouders daartoe moeten besluiten. Er gaat blijkbaar keihard worden ingegrepen.

Branche heeft de consument niet naar de echte winkel getrokken

De snelle opkomst van aanbieders als Stella en Amslod kon in mijn ogen doordat de bestaande, grote en bekende Nederlandse e-bike merken, retailorganisaties en fietswinkeliers veel consumenten niet naar de echte winkels hebben getrokken. Ik kom in de winkels die ik bezoek vaak wat oudere Stellaklanten tegen, die lange tijd niet in een reeds lang bestaande fietsenwinkel waren geweest. Bij hun bezoek aan deze winkels keken ze hun ogen uit bij het zien van de showroom en de werkplaats. Vaak besloten ze daarop vaste klant te worden.

Geeft elke dynamo energie? | BLOG Ron Haker

Lees de blog

Ik ben blij dat een aantal merkfabrikanten begrijpt dat de consument en de branche gebaat zijn bij het fijnmazige dealersysteem zoals wij dat in Nederland kennen. Iets verkopen kan iedereen. Het gaat erom wat er daarna gebeurt. Veel mensen noemen dat after sales; je levert niet alleen een product, maar ook aandacht, zekerheid, hulp en ondersteuning. Het verhaal gaat rond dat diverse technische personeelsleden van Stella, die ik overigens fijne Kerstdagen toewens, een nieuwe werkgever zoeken. Dat biedt wellicht mogelijkheden voor de vakhandel om de after sales (nog) beter in te richten.”

Ron Haker is etaleur in de tweewielerbranche en beschrijft in zijn blogs op Tweewieler.nl hoe hij tegen de tweewielerbranche aankijkt.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Nieuwe collectie New Looxs vanaf nu verkrijgbaar (inclusief special edition

Het is New Looxs wederom gelukt om hun collectie uit te breiden met prachtige nieuwe tassen en designs. En niet alleen voor het oog, maar ook functioneel. Het eenvoudig meenemen van spullen op de fiets van A naar B is waar het allemaal om draait bij jouw klanten.

Een kijkje in het straatbeeld van de (nabije) toekomst

Zo'n 40 gemeenten stellen over iets meer dan twee jaar zero-emissiezones in. Welke voertuigen bepalen dan het straatbeeld en welke ontwikkelingen kunnen we op het gebied van elektrische mobiliteit verwachten? De beurs World of eMobility gaf ons een interessant inkijkje.

Mededeling

Overname scooters door PTS Veghel

Gazelle opent in Dieren Experience Center mét expositie en fabriekstoer


COMPIT: de enige smartphonehouder met geïntegreerde powerbank


Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accu’s verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieën als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.

Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering