AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieën als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieën als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.
AD Fietstest 2022: dealermerken domineren
De Gazelle Ultimate kreeg maar liefst twee keer het predicaat Best Getest. In deze C8 HMB uitvoering en in de luxere C380 HMB-variant.

Bij de AD-fietstest werden begin dit jaar in totaal 60 e-bikes en speed pedelecs getest van 37 merken. De 287 testers gaven 1.147 beoordelingen af. De geteste elektrische fietsen zijn door het AD onderverdeeld in de categorieën stadsfietsen, woon-werkfietsen, speed pedelecs. Vervolgens zijn ze ingedeeld in prijsklassen. De testers letten onder andere op de rijeigenschappen, het comfort, de ondersteuning en de verhouding tussen prijs en kwaliteit. In mei van dit jaar publiceert het AD de test van de elektrische bakfietsen, vouwfietsen, lifestylefietsen, toerfietsen en fatbikes.
Dit zijn de Best Geteste en Beste Koop-winnaars in de verschillende categorieën:


Stadsfietsen tot 2.000 euro

Best Getest: Decatt Iessie, 1.749 euro, cijfer 8,6

De testers typeren de Iessie als een verrassend lekkere omafiets met – dat wordt bijzonder gewaardeerd – een sterke en stille middenmotor. Het eenvoudige display wordt echter minder gewaardeerd en ook over de rollerbrakes zijn de reactie minder positief. Maar ja, kijk die prijs…

Beste Koop: Stella Vicenza Superior MDB, 1.999 euro, cijfer 7,7


Stadsfietsen van 2.000 tot 2.500 euro

Best Getest: Decatt Zoom, 2.499 euro, cijfer 8,2

Fietst volgens de testers vlot en krachtig. Ze typeren hem als een duidelijke winnaar. Net als bij de goedkopere Iessie (winnaar in de categorie tot 2.000 euro) wordt vooral het display als minder bestempeld. Uitgerust met Motinova-middenmotor en 760Wh intube.

Beste Koop: Sparta A-Shine Fit, 2.349 euro, cijfer 8,0


Het jonge merk Vyber Cycles gooit hoge ogen met hun S1 Pro: Best Getest in de categorie stadsfietsen van 2.500 tot 3.000 euro. (foto: Simon Dirks Media)

Stadsfietsen van 2.500 tot 3.000 euro

Best Getest: Vyber S1 Pro, 2.699 euro, cijfer 8,3

Het in 2018 gestarte e-bikemerk Vyber wil de markt opschudden. De eerste aanzet daarvoor is geslaagd. De testers typeren de S1 Pro als een e-bike die gelijk vertrouwd voelt en waarmee je zo weg rijdt. Ze vinden de fiets comfortabel, licht, soepel en mooi om te zien.

Beste Koop: Stella Livorna Premium MDB FI, 2.899 euro, cijfer 7,8


De Dutch ID Phantom pakt de winst in de categorie Stadsfietsen van 3.000 euro en meer.

Stadsfietsen van 3.000 euro en meer

Best Getest: Dutch ID Phantom 65Nm Automatiq, 4.299 euro, cijfer 8,3

Superdeluxe, stabiel, solide en een goede houding. De exclusief bij Dynamo Retail-winkels verkrijgbare Dutch ID met Bosch-aandrijving gooit hoge ogen bij de testers. Wel is de enviolo automaat even wennen voor een aantal van hen.

Beste Koop: BSP Musa S, 3.199 euro, cijfer 7,6


Woon-werk tot 2.500 euro

Best Getest: BirdBike, 1.999 euro, cijfer 7,7

Fietsen met deze Amerikaan is volgens de testers fun. De achterwielaandrijving doet voelen alsof je geduwd wordt. Er zijn echter ook testers die de stevige ondersteuning minder waarderen. Een kwestie van voorkeur dus.

Beste Koop: Cowboy C4, 2.490 euro, cijfer 7,6


Woon-werk van 2.500 tot 3.500 euro

Best Getest: Gazelle Ultimate C8+ HMB, 3.499 euro, cijfer 8,1

De AD-testers typeren de Ultimate als een Nederlands topproduct. In de reviews is te lezen dat ze vinden dat de fiets als een blok op de weg ligt. De traploze enviolo vinden ze wel wennen, maar vervolgens wel prettig.

Beste Koop: Freebike Brooklyn, 3.299 euro, cijfer 7,6


Woon-werk van 3.500 euro en meer

Best Getest: Gazelle Ultimate C380 HMB, 3.999 euro, cijfer 8,5

Prettig, prima, fijn, super, heerlijk; dat zijn de beoordelingen van de 29 testers die met de Ultimate C380 op pad gingen. Wat de C380 onder andere onderscheidt van de andere prijswinnende Ultimate is de zwaardere motor en de verende voorvork.

Beste Koop: Stella Morena Premium MDB FI, prijs 3.499 euro, cijfer 7,4


De ST2 kreeg een comfortframe dat in Ivory Cream en met bijpassend zadel en handvatten een heel vrouwelijke touch kreeg; om meer dames te verleiden tot een speed pedelec.

Speed pedelec van 5.000 euro en meer

Best Getest: Stromer ST2, 7.149 euro, cijfer 8,4

Eén van de testers typeerde de ST2 als de Rolls Royce onder de fietsen. Waardering was er voor de snelle, krachtige en geruisloze achterwielmotor, het weggewerkte display en de stoere uitstraling.

Beste Koop: Klever Mobility Y Muse 45, 5.299 euro, cijfer 8,3

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Nieuwe collectie New Looxs vanaf nu verkrijgbaar (inclusief special edition

Het is New Looxs wederom gelukt om hun collectie uit te breiden met prachtige nieuwe tassen en designs. En niet alleen voor het oog, maar ook functioneel. Het eenvoudig meenemen van spullen op de fiets van A naar B is waar het allemaal om draait bij jouw klanten.

Een kijkje in het straatbeeld van de (nabije) toekomst

Zo'n 40 gemeenten stellen over iets meer dan twee jaar zero-emissiezones in. Welke voertuigen bepalen dan het straatbeeld en welke ontwikkelingen kunnen we op het gebied van elektrische mobiliteit verwachten? De beurs World of eMobility gaf ons een interessant inkijkje.

Is Stella een vallende ster? | BLOG Ron Haker

Het gaat allesbehalve goed bij Stella. Zelfs het personeelsfeest is afgeblazen. Ron laat zijn licht schijnen op de gang van zaken bij de Nunspeter fietsfabrikant. GEEF ARTIKEL CADEAU

Mededeling

Overname scooters door PTS Veghel

Segway cashback on E110S, E125S & B110S


Gazelle opent in Dieren Experience Center mét expositie en fabriekstoer


COMPIT: de enige smartphonehouder met geïntegreerde powerbank


Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accu’s verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering