Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accuís verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.


Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accuís verleden tijd?


Bosch investeerde afgelopen jaren naar eigen zeggen veel in haar productie- en logistieke capaciteit. Resultaat daarvan was – zo stelt de Duitse leverancier van aandrijfsystemen – dat ze goed was voorbereid op de snel toenemende vraag naar e-bikes. “De coronapandemie noodzaakte veel van onze leveranciers echter om hun productie te verlagen, maar leidde tegelijkertijd tot een sterk toenemende vraag naar elektronische onderdelen. Doordat niet aan die vraag kon worden voldaan, ontstonden wereldwijde tekorten”, aldus een woordvoeder. Bosch wapende zich aan het begin van de coronacrisis al gericht tegen de verwachte verstoringen en kon daardoor in heel 2020 en tot het derde kwartaal van 2021 consequent producten leveren.

 

Chipsleveringen stagneren

Door de aanhoudende coronapandemie zagen elektronicafabrikanten in Maleisië zich volgens Bosch genoodzaakt de productie stil te leggen, wat leidde tot verdere tekorten. “Ook ontvingen we van fabrikanten van microprocessors op korte termijn opzeggingen van leveringen. En dan is de gespannen situatie in de wereldwijde toeleveringsketens, in combinatie met de beschikbaarheid van containers en schepen, nog een verdere uitdaging. Al deze zaken hebben impact op de levering van onze systemen, waarbij vooral onze productie van accu’s nu, maar ook de komende maanden nog worden getroffen door tekorten aan elektronische onderdelen. Dit is overigens niet gerelateerd aan een specifiek markt- of fietsmodel.”

 

mpact van oorlog in Oekraïne

“Een onzekere factor waar we verder mee te maken hebben zijn de gebeurtenissen in Oekraïne en de impact daarvan op de wereldwijde transportlogistiek”, aldus de woordvoerder van Bosch. “We staan echter in nauw contact met onze leveranciers en werken samen continu aan het verbeteren van de bevoorradingssituatie om de impact op fietsfabrikanten, retailers en eindklanten zo minimaal mogelijk te houden.”


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Widek bouwt nieuwe fabriekshal om groei op te vangen

Eind maart startte Widek met de bouw van een nieuwe fabriekshal in Krimpen aan den IJssel. De uitbreiding is nodig omdat het familiebedrijf, dat 95 procent van haar producten in de eigen fabriek maakt, na twee jaren van ongekende groei de vraag bij wil kunnen houden.

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieŽn als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.

Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Segway

Test deze fantastische eScooter

Postpakketten service punt


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering