Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accu’s verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.


Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accu’s verleden tijd?


Bosch investeerde afgelopen jaren naar eigen zeggen veel in haar productie- en logistieke capaciteit. Resultaat daarvan was – zo stelt de Duitse leverancier van aandrijfsystemen – dat ze goed was voorbereid op de snel toenemende vraag naar e-bikes. “De coronapandemie noodzaakte veel van onze leveranciers echter om hun productie te verlagen, maar leidde tegelijkertijd tot een sterk toenemende vraag naar elektronische onderdelen. Doordat niet aan die vraag kon worden voldaan, ontstonden wereldwijde tekorten”, aldus een woordvoeder. Bosch wapende zich aan het begin van de coronacrisis al gericht tegen de verwachte verstoringen en kon daardoor in heel 2020 en tot het derde kwartaal van 2021 consequent producten leveren.

 

Chipsleveringen stagneren

Door de aanhoudende coronapandemie zagen elektronicafabrikanten in Maleisië zich volgens Bosch genoodzaakt de productie stil te leggen, wat leidde tot verdere tekorten. “Ook ontvingen we van fabrikanten van microprocessors op korte termijn opzeggingen van leveringen. En dan is de gespannen situatie in de wereldwijde toeleveringsketens, in combinatie met de beschikbaarheid van containers en schepen, nog een verdere uitdaging. Al deze zaken hebben impact op de levering van onze systemen, waarbij vooral onze productie van accu’s nu, maar ook de komende maanden nog worden getroffen door tekorten aan elektronische onderdelen. Dit is overigens niet gerelateerd aan een specifiek markt- of fietsmodel.”

 

mpact van oorlog in Oekraïne

“Een onzekere factor waar we verder mee te maken hebben zijn de gebeurtenissen in Oekraïne en de impact daarvan op de wereldwijde transportlogistiek”, aldus de woordvoerder van Bosch. “We staan echter in nauw contact met onze leveranciers en werken samen continu aan het verbeteren van de bevoorradingssituatie om de impact op fietsfabrikanten, retailers en eindklanten zo minimaal mogelijk te houden.”


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Nieuwe collectie New Looxs vanaf nu verkrijgbaar (inclusief special edition

Het is New Looxs wederom gelukt om hun collectie uit te breiden met prachtige nieuwe tassen en designs. En niet alleen voor het oog, maar ook functioneel. Het eenvoudig meenemen van spullen op de fiets van A naar B is waar het allemaal om draait bij jouw klanten.

Een kijkje in het straatbeeld van de (nabije) toekomst

Zo'n 40 gemeenten stellen over iets meer dan twee jaar zero-emissiezones in. Welke voertuigen bepalen dan het straatbeeld en welke ontwikkelingen kunnen we op het gebied van elektrische mobiliteit verwachten? De beurs World of eMobility gaf ons een interessant inkijkje.

Is Stella een vallende ster? | BLOG Ron Haker

Het gaat allesbehalve goed bij Stella. Zelfs het personeelsfeest is afgeblazen. Ron laat zijn licht schijnen op de gang van zaken bij de Nunspeter fietsfabrikant. GEEF ARTIKEL CADEAU

Mededeling

Overname scooters door PTS Veghel

Gazelle opent in Dieren Experience Center mét expositie en fabriekstoer


COMPIT: de enige smartphonehouder met geïntegreerde powerbank


Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieën als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.

Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering