Een kijkje in het straatbeeld van de (nabije) toekomst

Zo'n 40 gemeenten stellen over iets meer dan twee jaar zero-emissiezones in. Welke voertuigen bepalen dan het straatbeeld en welke ontwikkelingen kunnen we op het gebied van elektrische mobiliteit verwachten? De beurs World of eMobility gaf ons een interessant inkijkje.Een kijkje in het straatbeeld van de (nabije) toekomst
Op de beurs waren veel kleine elektrische citycars te zien.

Dat elektrische mobiliteit de toekomst heeft werd meer dan duidelijk tijdens de beurs World of eMobility. Vanaf 1 januari 2025 moeten in 40 steden bestel- en vrachtauto’s in aangewezen zones uitstootvrij zijn. Dat maakt dat partijen op zoek zijn naar alternatieven en willen zien welke slimme e-voertuigen er op de markt zijn.

Wereldwijde bezoekers

De beurs World of eMobility werd eind oktober in het EXPO Greater Amsterdam in Vijfhuizen gehouden, vlakbij Schiphol. Een ideale locatie voor bezoekers uit de hele wereld. Op de beursvloer hing een levendige sfeer, mede door de vele internationale bezoekers en standhouders. Het voelde wat dat betreft een beetje als een mini-Eurobike. Was de bezoekersopkomst bij de eerste editie van World of eMobility vorig jaar als gevolg van de coronamaatregelen nog aan de lage kant, dit jaar trok de beurs 4.269 mensen.

Potentie om te groeien

Door het brede aanbod in elektrische voertuigen blijkt het een interessante beurs voor veel partijen. Gezien de aandacht voor zero-emissie voertuigen heeft de beurs de potentie om verder te groeien. Organisator Rick Van Rijthoven: “De bezoekers kwamen van over de hele wereld: van Europese landen, Zuid-Korea, Canada tot Vietnam en Amerika. Het is duidelijk dat de duurzame e-mobility wereld snel volwassen en alsmaar internationaler wordt.”

Tussen de deelnemers stonden diverse vertegenwoordigers uit de tweewielerbranche; Hartje Benelux, ABUS, Cube, Bafang, Lovens, Shimano en Flyer onder andere. Zij ontvingen op de stand vooral bezoekers uit de B2B-markt.

Mogelijkheid tot netwerken

De bezoekers waren tevreden over het aanbod, lezingen programma en de netwerkmogelijkheden. Volgend jaar hoopt Van Rijthoven op nog meer deelnemers en bezoekers. “Ik ben ervan overtuigd dat World of eMobility de jaarlijkse internationale ontmoetingsplek kan worden die verschillende partijen en organisaties uit alle industrieën bij elkaar brengt.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Nieuwe collectie New Looxs vanaf nu verkrijgbaar (inclusief special edition

Het is New Looxs wederom gelukt om hun collectie uit te breiden met prachtige nieuwe tassen en designs. En niet alleen voor het oog, maar ook functioneel. Het eenvoudig meenemen van spullen op de fiets van A naar B is waar het allemaal om draait bij jouw klanten.

Is Stella een vallende ster? | BLOG Ron Haker

Het gaat allesbehalve goed bij Stella. Zelfs het personeelsfeest is afgeblazen. Ron laat zijn licht schijnen op de gang van zaken bij de Nunspeter fietsfabrikant. GEEF ARTIKEL CADEAU

Mededeling

Overname scooters door PTS Veghel

Gazelle opent in Dieren Experience Center mét expositie en fabriekstoer


COMPIT: de enige smartphonehouder met geïntegreerde powerbank


Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accu’s verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieën als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.

Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering