Widek bouwt nieuwe fabriekshal om groei op te vangen

Eind maart startte Widek met de bouw van een nieuwe fabriekshal in Krimpen aan den IJssel. De uitbreiding is nodig omdat het familiebedrijf, dat 95 procent van haar producten in de eigen fabriek maakt, na twee jaren van ongekende groei de vraag bij wil kunnen houden.Widek bouwt nieuwe fabriekshal om groei op te vangen
Van links naar rechts: Mike de Kwant, Piet de Kwant (opa) en Wim de Kwant (oom van Mike).

Mede door corona en de toenemende vraag naar fietsbellen, snelbinders, handvatten en Qibbel fietsstoeltjes is Widek enorm gegroeid. Mike de Kwant, de vierde generatie De Kwant binnen het familiebedrijf, vertelt over de uitbreiding van de productieruimte: “We hebben een grote groep enthousiaste werknemers met veel passie voor hun werk. Voor hen is het heel bijzonder om te zien dat Widek blijft groeien. En de groei is natuurlijk ook aan hen te danken. We hebben de laatste tijd al veel nieuwe medewerkers aangenomen, maar we merken dat we behoefte hebben aan meer productieruimte om de vraag bij te kunnen benen. Onze machines draaien de hele dag, maar we hebben er simpelweg nog meer nodig.”

LEESTIP:

Vierde generatie De Kwant aan de slag bij Widek

Verbetering door digitalisering en efficiëntie

De uitbreiding met een nieuwe fabriekshal is slechts het begin voor Widek. De komende jaren wil de producent van fietsaccessoires nog verder doorgroeien. Mike de Kwant vertelt: “De grootste uitdaging bij de uitbreiding is de verbetering die we op het gebied van digitalisering en efficiëntie gaan realiseren. Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk mensen in Europa te kunnen voorzien van mooie accessoires én om te werken aan innovatieve en bijzondere producten. Samen met ons loyale team zetten we een nieuwe stap voor onze toekomst.”

Opa Piet de Kwant mocht de eerste heipaal slaan.

Vier generaties De Kwant

Widek is in 1936 opgericht door Wim de Kwant. Ondertussen is zijn achterkleinzoon Mike de Kwant werkzaam binnen het bedrijf. “Ik ben ontzettend blij en trots dat ik hier samen met mijn vader en oom mag werken. Ik heb al vanaf heel jonge leeftijd de passie voor Widek meegekregen. Daarom was het ook een makkelijke beslissing om in te stappen als vierde generatie nadat mijn oom en vader mij vroegen.” Dat Widek een echt familiebedrijf is, blijkt uit het feit dat Mike’s opa (de tweede generatie De Kwant) de eerste heipaal voor de nieuwe fabriekshal mocht slaan. “Hij heeft ook de eerste steen gelegd van het originele pand in 1950. Dat hij nu de eerste heipaal voor de nieuwe hal heeft geslagen, maakt de cirkel rond”, aldus Mike de Kwant.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer nieuws

Bosch eBike Systems introduceert nieuwe functies voor de Nyon en eBike Connect


Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Multicycle slaat een nieuwe weg in.

Wanneer zijn leveringsproblemen met Bosch-accuís verleden tijd?

E-bikes met Bosch-aandrijving die geleverd worden zonder accu. Het is het gesprek van de dag in de branche. Tweewieler vroeg Bosch naar de oorzaak hiervan en wanneer de leveringsproblemen verleden tijd zijn.

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Shimano wil magazijnactiviteiten uitbesteden

Zet 'm vast met AXA


Giant introduceert nieuwe Dash-fietscomputers


AD Fietstest 2022: dealermerken domineren

Dealermerken doen goede zaken in de AD-fietstest. Bij de elektrische fietsen en de speed pedelecs worden ze in alle categorieŽn als Best Getest. En daarnaast gooien ze hoge ogen als het gaat om de vermelding Beste Koop. Tweewieler zet de winnaars op een rij.

Tijdelijk geen huurfietsen beschikbaar


Segway

Test deze fantastische eScooter

Postpakketten service punt


Haal- en brengservice


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering